Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lang kø ved den danske grænse

På Google Maps fremgår det, at trafikken er meget langsom omkring den dansk-tyske grænse
På Google Maps fremgår det, at trafikken er meget langsom omkring den dansk-tyske grænse

Mange danskere kører hjem fra ferie i dag, og det giver pres på motorvejene.

Allerede lørdag formiddag er der meldinger om meget tæt trafik. Syd- og Sønderjyllands Politi skriver klokken 9.45 på Twitter, at der er omkring fire kilometer kø ved grænsen mellem Danmark og Tyskland.

»Spor 5 er åbnet så træk ind i højre spor og spar tid,« lyder opfordringen.

På Google Maps fremgår det dog, at køen på en halv time er vokset til over syv kilometer.

Vagthavende Mads Leervad Dammark oplyser til BT, at der ikke er tale om nogen ulykker eller andre ekstraordinære årsager til køen.

»Det er simpelthen ferietrafikken,« siger han.

Hos Vejdirektoratet oplyser vagthavende Mette Nedergaard, at køen er på den tyske side af grænsen. For i Danmark glider trafikken fint indtil videre, lyder det.

Dog lyder det, at det forventes, at der kommer stort pres på vejene i dag.

»Det er en af vores store rejsedage i dag, men den er dog ikke så stor som i morgen. Men vi forventer tæt trafik mellem klokken 9 og klokken 17. Det gælder fra syd mod nord og fra vest mod øst,« siger hun.

Hos Vejdirektoratet er man klar over, at det er en stor hjemrejsedag. Og derfor er man gået ud på Twitter for at oplyse nærmere om potentiel kø rundt om i landet.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.