Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsretten stadfæster dom for piratfiskeri i Kattegat

Tre fiskere skal betale en bøde og har fået inddraget udbyttet af konfiskeret fangst efter ulovligt fiskeri i Kattegat. Det fastslår Østre Landsret.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Østre Landsret har torsdag formiddag stadfæstet en dom fra byretten i en sag om omfattende piratfiskeri i Kattegat.

Tre fiskere fra Gilleleje må derfor hoste op, efter de har kastet deres garn ulovligt ud i et fredet område.

Det er miljøorganisationen Greenpeace, der tilbage i 2010 fremskaffede beviserne i sagen ved at trænge ind på kuttere i Gilleleje Havn og efterlade GPS-sendere for at dokumentere fiskernes lovovertrædelser. Det lykkedes, da organisationen ved hjælp af sporingsudstyret kunne dokumentere flere fisketure i torskens primære gydeområde.

Havbiolog i Greenpeace Hanne Lyng Winter glæder sig over, at dommen er blevet stadfæstet.

»Vi har hele tiden været hundrede procent sikre på, at der foregik massivt ulovligt fiskeri fra Gilleleje Havn, og det er en virkelig god dag, fordi landsretten har stadfæstet byrettens afgørelse og dømt fiskerne,« siger hun.

Landsretten fastholder inddragelsen af værdien af de konfiskerede fangster, men har valgt at nedsætte fiskernes bødestraf. Og det er et ærgerligt signal at sende, mener havbiologen.

»Jeg synes, man bliver nødt til at sige, at ulovligt fiskeri er fuldstændigt uacceptabelt. De her fiskere har vidst, præcist hvad de gjorde, og de har gjort det mere end én gang. Og selvom sagen har trukket ud i mange år, så synes jeg, at bøderne skulle have været bibeholdt, så man fra myndighedernes side viste, at man simpelthen ikke accepterer ulovligt fiskeri,« siger Hanne Lyng Winter.

Hun understreger, at det er myndighedernes opgave at sikre, at fiskerne overholder loven, og at Greenpeace forsøger at holde myndighederne fast på denne opgave.

»Vi holder altid øje med, hvad der sker og reagerer inden for det mandat, som vi mener, vi har, hvis det går ud over naturen eller en fiskebestand, som det gjorde i Gilleleje-sagen,« siger Hanne Lyng Winter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.