Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsretten løslader mistænkt børnelokker

Tirsdag blev en mand varetægtsfængslet frem til 16. februar. Men det var en fejl, mener Østre Landsret.

En mand er blevet løsladt af landsretten. Han blev tidligere varetægtsfængslet mistænkt for at have lokket børn med slik. Arkivfoto. Free/Kristian Kirk Mailand/maimento
En mand er blevet løsladt af landsretten. Han blev tidligere varetægtsfængslet mistænkt for at have lokket børn med slik. Arkivfoto. Free/Kristian Kirk Mailand/maimento

Roskilde. En mand, der er mistænkt for at have forsøgt at lokke børn med Pokémon-kort og slik, er blevet løsladt.

Han blev tirsdag varetægtsfængslet frem til 16. februar ved Retten i Roskilde, men det var en fejl. Det mener Østre Landsret, der torsdag har sat manden på fri fod igen.

Retten i Roskilde oplyser, at landsretten har løsladt manden. Det bekræfter også Carsten Andersen, der er kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Landsretten har bestemt, at han skulle løslades. Her har man ikke ment, at der var grundlag for at varetægtsfængsle manden. Det må vi forholde os til. Det er spillets regler, siger han.

Han understreger, at manden fortsat er sigtet.

- Vi arbejder, som vi hidtil har gjort. Det ændrer ikke noget, siger Carsten Andersen.

Politiet har den seneste tid modtaget en række anmeldelser om en mulig børnelokker. Tirsdag formiddag blev den pågældende mand anholdt som mistænkt i sagen.

Grundlovsforhøret tirsdag blev holdt for lukkede døre, og derfor holdes mandens forklaring hemmelig. Manden kærede fængslingen til landsretten, som altså er nået frem til en anden afgørelse end byretten.

Foruden forsøg på blufærdighedskrænkelse er manden, der er "midaldrende", blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Manden ejer en hvid varevogn, som går igen i de mange anmeldelser fra Sjælland. Børnene er blandt andet blevet tilbudt slik og Pokémon-kort. Nogle er også blevet tilbudt et lift.

De anmeldte episoder i sagen om den mulige børnelokker er foregået i Lille Skensved, Viby Sjælland, Jyllinge, Hvalsø og Kirke Hyllinge.

Senest var mandag aften, hvor en tiårig dreng var på vej hjem ad Parkvej i Viby Sjælland, og en hvid kassebil kørte op på siden af ham.

Føreren af bilen forsøgte at hive drengen ind i bilen, men han slog og skreg og løb hjem til sin familie, skrev politiet tirsdag i sin døgnrapport.

Manden blev beskrevet som mørkhudet, 175 centimeter høj med brunt hår og iført en sort jakke. Han var desuden iført en hvid hockeymaske.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.