Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsretten dømmer otte i kæmpe Christiania-hashsag

Østre Landsret har mandag afsagt dom i endnu en sag i et stort sagskompleks om hashsalg på Christiania.

København: Østre Landsret har mandag dømt otte personer for omfattende og organiseret hashhandel fra boder i Christiania i København.

De af de otte, som blev anset for at være sælgere, blev idømt fængselsstraffe på mellem et år og tre måneder og tre år. De, der kategoriseres som bodmedarbejdere, blev idømt fængsel på mellem et år og ni måneder og to år.

Dermed er den anden af seks sager om hashhandel i Pusher Street endeligt afgjort. Den første ankesag i komplekset blev afgjort i december, hvor ti personer blev dømt.

- Landsretten fandt det bevist, at de tiltalte havde fungeret som enten sælgere eller bodmedarbejdere i fem for­skellige hashboder over længere perioder, lyder det i en pressemeddelelse fra Østre Landsret.

Sagen, som er blevet kaldt danmarkshistoriens største hashsag, begyndte i marts 2014, da politiet gennemførte en anholdelsesaktion, hvor flere end 80 personer blev anholdt. Operationen blev kaldt "Nordlys".

Aktionen førte til, at i alt 76 personer blev dømt i byretten sidste forår. Sagskomplekset blev delt op i seks forskellige retssager. Langt de fleste valgte at anke deres domme til landsretten.

De ti, som først blev dømt skyldige i landsretten, har fået lov til at gå videre til Højesteret med dele af sagen.

De mener nemlig, at de kun bør dømmes for den mængde hash, som politi og anklagemyndigheden kunne bevise, at hver enkelt havde solgt.

Landsretten fandt dem dog skyldige i at have solgt den mængde, som blev solgt fra den bod, de var tilknyttet, uanset om de var til stede ved de enkelte handler eller ej.

I landsrettens afgørelse mandag mod de otte personer gøres det ligeledes klart, at de også dømmes for det hashsalg, der foregik, da de ikke selv stod i boden.

I byretten blev 12 personer dømt i sagen, men kun otte valgte at anke. De 12 var tiltalt for salg af mellem 141 og 392 kilo hash.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.