Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret udviser aarhusiansk syrienkriger til Tunesien

Selv om han er født og opvokset i Danmark, udvises Hafed Matoussi nu for at have tilsluttet sig IS.

Vestre Landsret idømmer en 26-årig mand fra Tunesien tre års fængsel og udvisning for at have ladet sig hverve af IS, skriver DR. I byretten undgik han udvisning.
Vestre Landsret idømmer en 26-årig mand fra Tunesien tre års fængsel og udvisning for at have ladet sig hverve af IS, skriver DR. I byretten undgik han udvisning.

Viborg. Et ophold hos Islamisk Stat (IS) i Syrien koster nu en 26-årig mand fra Aarhus tilværelsen i Danmark.

Et nævningeting i Vestre Landsret har fredag idømt Hafed Matoussi, der er tunesisk statsborger, tre års fængsel og udvisning for bestandig.

Da sagen sidste år blev behandlet i byretten, valgte Retten i Aarhus at lade den dømte blive i Danmark, men på det punkt er landsretten uenig.

Da landsretten tirsdag kendte Hafed Matoussi skyldig, skete da også i videre omfang end i byretten.

Dommere og nævninger finder det således ikke alene bevist, at Matoussi lod sig hverve og optræne i våbenbrug. Retten føler sig også overbevist om, at han under opholdet i Syrien lod sig uddanne i håndtering af bomber.

Det var tilbage i september 2013, at den unge aarhusianer tilbragte to uger i selskab med krigerne fra Islamisk Stat.

Manden, der er født og opvokset i Danmark, har nægtet sig skyldig og forklaret, at han tog til Syrien for at dele nødhjælp ud. Alligevel endte han i en militær træningslejr styret af IS i udkanten af den syriske by Aleppo.

Matoussi har forklaret, at han forsøgte at komme væk, da det gik op for ham, hvor han var havnet.

- Jeg kunne godt se, at de ville sende os i krig. Det havde ikke noget med nødhjælp at gøre. Jeg er sgu da ikke dum, har han tidligere forklaret.

Under sagen i byretten forsøgte forsvarer Claus Bonnez at tegne et billede af sin klient som en småkriminel kontanthjælpsmodtager, der både ryger og drikker. Og som bestemt ikke er religiøs.

Omvendt så anklageren en ung mand præget af religiøs fundamentalisme. Det skete blandt andet med henvisning til en besked, som den i dag 26-årige i sin tid sendte til en ven på Facebook:

- Hvis jeg døde, ville jeg have været martyr. Det er den bedste belønning, man kan få, lød ordene fra den tiltalte.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.