Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret: Tys-tys-kilden skal halvandet år i fængsel

Tys-tys-kilden fik afvist sit krav om, at hans sag skulle gå om - nu skal han i fængsel.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Østre Landsret stadfæster tirsdag byrettens dom på halvandet års fængsel til den såkaldte tys-tys-kilde i Se og Hør-sagen.

Manden havde anket til formildelse.

Faktisk var der to påstande, som landsretten skulle tage stilling til. Manden gik også efter at få sagen til at gå om.

Det gjorde han, fordi en af domsmændene i sagen i byretten udtalte sig om sagen i Radio24Syv-programmet »Det, vi taler om«. Det gjorde hun dagen efter dommen i november.

»Jeg synes, de skal uddø,« sagde domsmanden blandt andet om sladderpressen i programmet, der tirsdag blev afspillet i retten.

Men landsretten mente ikke, at det gjorde domsmanden inhabil.

»Domsmanden giver udtryk for en privat holdning og til det generelle straffeniveau i straffesager. Domsmanden giver samtidig klart udtryk for at være bundet af loven,« lød det i begrundelsen.

Tys-tys-kilden har fået sit navn, fordi han som ansat ved IBM/Nets som it-operatør skaffede sig uberettiget adgang til oplysninger om kendte danskeres gøren og laden.

Det fik han 10.000 kroner for om måneden af Se og Hør.

Til at starte med ankede han til frifindelse. Siden blev det krav reduceret til et ønske om en mildere straf. Skyldsspørgsmålet blev ikke anket.

Mandens forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen, gik efter, at straffen skulle barberes ned til seks måneders ubetinget fængsels og et års betinget fængsel.

Men også det afviste landsretten.

Tys-tys-kilden reagerede tydeligt bedrøvet, da afgørelsen blev læst op. Inden dommerne gik til votering, fik han mulighed for at komme med de sidste ord.

»Jeg fortryder mine handlinger. Men jeg synes, at det hele er blevet kørt meget op. Hvad hjælper det at sætte mig i fængsel? Jeg skal jo bare videre med mit liv,« sagde han.

Det var en bog fra tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, der fik sagen til at rulle. Den er blevet kaldt danmarkshistoriens største sag mod medierne.

I bogen "Livet, det forbandede" blev det beskrevet, hvordan en kilde fodrede ugebladet med oplysninger om kendte ud fra deres brug af kreditkort.

Kreditkortoperatøren Nets ligger i Ballerup, så Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen.

Efterforskningen afdækkede ifølge politiet, at tys-tys-kilden havde misbrugt kollegers adgangskoder til at følge med, når kendisserne brugte deres kreditkort.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.