Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret stadfæster dom om hashsmugling til millioner

Hashsmugling og hvidvaskning koster to mænd og en kvindelig kinesisk pensionist lange fængselsstraffe.

København. En kinesisk kvinde i pensionsalderen og to lidt yngre mænd skal have længerevarende fængselsstraffe, blandt andet fordi de har smuglet hash til i alt 108 millioner kroner.

Det har Østre Landsret bestemt torsdag. Dermed stadfæstede landsretten en afgørelse fra Københavns Byret.

Det betyder, at den 67-årig kinesiske kvinde Yueh-Ling Yu skal forberede sig på seks år i fængsel. El Hassan Boiaala på 50 år fik ni års fængsel, og 43-årige Ahmed Moujib fik tre år og seks måneder bag tremmer.

Sagen blev kendt som Operation Moneymaker, da de i alt fire gerningsmænd blev anholdt i 2014, fordi de har deltaget i at smugle og handle hash mellem Danmark og Holland for et trecifret millionbeløb.

Både Moujib og Boiaala er kendt skyldige i at indsamle betalinger for den indsmuglede hash og levere pengene til en bagmand.

Ifølge landsrettens dom har Boiaala været involveret at håndtere et beløb på i alt 99 millioner kroner i perioden marts 2013 til maj 2014, hvor de involverede blev anholdt. Moujib har efter sigende indsamlet i alt 9,4 millioner kroner.

Yus opgave var at køre pengene til Holland, hvor hun også stillede en ejendom til rådighed for bagmanden, som brugte den til at opbevare hash. Hun blev dømt for groft hæleri og fik maksimumstraffen for den forbrydelse.

En del af hashen blev efter politiets opfattelse leveret til hashhandlerne på Christiania, og det er formentlig også her en stor del af de 108 millioner kroner stammer fra.

Den fjerde gerningsmand, hollænderen Mimoun Loukili, blev idømt 10 års fængsel i byretten og valgte at modtage straffen.

Dommene falder, selv om samtlige tiltalte nægtede sig skyldige fra starten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.