Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret slår fast: 16-årig får fængsel for brandoverfald mod kammerat

En dreng blev ramt af brændende benzin. En 16-årig gerningsmand har torsdag fået stadfæstet sin dom.

Arkivfoto.Landsret slår fast: 16-årig får fængsel i Ry-sag.
Arkivfoto.Landsret slår fast: 16-årig får fængsel i Ry-sag.

En 16-årig dreng får en dom på et års fængsel, hvoraf fire af månederne er ubetinget for et brandangreb i Ry.

Det slår Vestre Landsret fast torsdag, og dermed stadfæster landsretten byrettens dom.

Den 16-årige er en af fire drenge, der i byretten blev dømt for et brandoverfald på en 16-årig dreng i Ry i februar i år.

Ved overfaldet blev brandofferet forbrændt på 20 procent af kroppen, da han blev ramt af en flaske med brændende benzin.

Drengen, der i dag har fået stadfæstet sin dom, havde anket byrettens dom med henblik på at blive frifundet eller slippe med en lavere straf, men landsretten imødekom altså ikke hans ønske.

I landsretten forklarede den tiltalte dreng, at han ikke anede, hvad der var under opsejling, da han var til badmintontræning om eftermiddagen.

I mellemtiden købte to af hans venner benzin og fyldte det på to tomme vodkaflasker.

Da det kort før angrebet gik op for ham, at der var tale om molotovcocktails, fik han ifølge sin egen forklaring at vide, at det var for at skræmme, ikke ramme skolekammeraten.

Men den forklaring fik ikke landsretten til at omgøre byrettens dom. Anklager Jakob Nielsen er tilfreds med stadfæstelsen.

»Landsretten har konkret forholdt sig til hans rolle. Han har vidst, hvad der skulle ske. Da han ikke forlader stedet eller gør noget for at forhindre det, er han skyldig ligesom alle andre,« siger Jakob Nielsen.

Anklageren har i landsretten talt for, at straffen til den 16-årige bør forhøjes. Han argumenterede for, at straffen skulle være på et år og tre måneders fængsel, hvoraf fem måneder skulle afsones.

»Landsrettens straf afspejler, at det er en alvorlig sag, så det kan jeg ikke være mere tilfreds med,« siger Jakob Nielsen.

De tre andre drenge har valgt ikke at anke byrettens dom. To af dem blev idømt halvandet års fængsel, hvoraf seks måneder blev gjort ubetinget. Den sidste også fik et års fængsel, hvoraf fire måneder var ubetinget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.