Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret skærper straf til far for sexmisbrug af datter

Mand fra Midtjylland er idømt otte års fængsel for seksuelle overgreb mod mindreårig datter.

En 55-årig mand har fået forhøjet straffen fra syv til otte års fængsel for omfattende seksuelle overgreb mod sin datter. Free/Colourbox
En 55-årig mand har fået forhøjet straffen fra syv til otte års fængsel for omfattende seksuelle overgreb mod sin datter. Free/Colourbox

Vestre Landsret forhøjer straffen fra syv til otte års fængsel til en midtjysk mand, der sidste år blev dømt i byretten for seksuelle overgreb mod sin datter.

Overgrebene begyndte, da pigen var syv år gammel og stod på over en længere årrække.

Datteren blev voldtaget og udsat for forskellige seksuelle krænkelser.

Den 55-årige far truede datteren med at slå hende ihjel, hvis hun videregav oplysningerne om misbruget til andre.

Manden blev dømt ved Retten i Herning i november sidste år. Efterfølgende blev dommen anket.

I byretten krævede anklageren den tiltalte idømt forvaring - en tidsubestemt straf, der anvendes, når gerningsmanden anses for at være særdeles farlig.

Men det krav kom man ikke igennem med hverken ved byretten eller landsretten.

Den dømte skal betale en erstatning til datteren på 133.550 kroner.

Manden skal også betale en erstatning på 21.500 kroner til sin tidligere ægtefælle, som manden ifølge rettens vurdering udsatte for vold.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.