Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret ser på bøde på 486.500 kroner til Uber-chauffør

Mandag har Østre Landsret indledt ankesag om bøder til Uber-chauffører, som var på skatteliste fra Holland.

København. En sag om bøder på mange tusinde kroner til fire tidligere Uber-chauffører, der kørte for kørselstjenesten i Danmark i 2015, er mandag indledt i Østre Landsret. For en af chaufførerne drejer det sig om en bøde på 486.500 kroner.

Ingen af de fire mandlige tiltalte ønsker at afgive forklaring i landsretten, oplyser senioranklager Morten Ebbe Nielsen, som fremlægger sagen fra morgenstunden.

De fire mandlige chauffører blev i august i byretten kendt skyldige i ulovlig taxakørsel, men valgte alle at anke til landsretten. Her kræver forsvarer Eddie Omar Rosenberg Khawaja frifindelse eller nedsættelse af bøderne.

Én chauffør fik en bøde på 486.500 kroner for 5427 Uber-ture. De andre fik henholdsvis 110.000 kroner i bøde for 1282 ture, 60.000 kroner i bøde for 609 ture og 40.000 kroner for 399 ture.

Anklagemyndigheden kræver omvendt skærpelse af bødestraffene for kørslen, som anklagemyndigheden oprindeligt takserede til henholdsvis 590.000, 130.000, 70.000 og 45.000 kroner.

De fire tidligere chauffører er til stede i retten mandag morgen, hvor de sidder bag deres fælles forsvarer, Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

De tiltalte i sagen er udvalgt af anklagemyndigheden som prøvesager, som bygger på oplysninger fra de hollandske skattemyndigheder. Oplysninger, som forsvareren har protesteret mod i byretten.

Københavns Politi har tidligere oplyst til Ritzau, at målet er, at de første prøvesager skal efterfølges af en lang række andre sager mod Uber-chauffører. 1500 andre chauffører er sigtet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.