Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret ser mildere på drabsmands milliondyre brande

Meget atypisk gik byret imod Retslægerådet. Det var en fejl, fastslår landsret og annullerer forvaringsdom.

København. En mand, der tidligere er dømt for manddrab, fik for hård en behandling, da han sidste år blev idømt forvaring for afbrændingen af fire turistbusser og 13 andre brande.

Tirsdag eftermiddag valgte et nævningeting i Østre Landsret i hvert fald at ændre straffen på tidsubestemt indespærring til otte år og seks måneders fængsel.

Dommen til forvaring var da også noget usædvanlig, da Retslægerådet i sin lægelige erklæring havde udtalt, at den 44-årige Jon Hansen kunne og burde afsone en tidsbestemt fængselsstraf. Men her var byretten altså uenig.

Der er da heller ikke tale om en hvilken som helst forbryder.

I 2006 blev han således idømt 14 års fængsel for at have skåret halsen over på en taxichauffør. Drabet fandt sted i Køge tilbage i 2004.

Da den dømte i 2014 blev løsladt, udviklede han tilsyneladende en stor interesse for at sætte ild til ting.

Det er den beskæftigelse, der nu koster ham endnu en årrække i fængsel.

Afbrændingen af de fire turistbusser i august 2014 var den seneste i en række brandstiftelser, der hærgede København over sommermånederne, og politiet kom på et tidspunkt på sporet af og begyndte at aflytte Jon Hansen og hans kæreste.

På aflytningerne fangede man den nu 44-årige mand grinende fortælle sin kæreste, at han "havde været ude at futte af".

Herefter lykkedes det politiet at knytte manden til de 13 andre brandstiftelser.

I byretten blev den nu forhenværende kæreste og mor til deres fælles barn idømt et år og tre måneders betinget fængsel for deltagelse ved seks af ildspåsættelserne og for egenhændigt at have sat ild til en bil.

Ud over den betingede dom blev hun dømt til at udføre 200 timers samfundstjeneste og at undergå behandling mod misbrug.

I alt mener man, at parrets i alt 15 brande forårsagede skader for 10 millioner kroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.