Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret: Oliver skal ikke udleveres

Østre Landsret stadfæster fogedrettens afgørelse om, at femårige Oliver ikke skal udleveres fra sin danske far til sin mor i Østrig.

Thomas Sørensen med sin søn Oliver, som han hentede i Østrig. Fredag stadfæstede Landsretten fogedrettens afgørelse om, at Oliver ikke skal udleveres til moren og til Østrig. Arkivfoto.
Thomas Sørensen med sin søn Oliver, som han hentede i Østrig. Fredag stadfæstede Landsretten fogedrettens afgørelse om, at Oliver ikke skal udleveres til moren og til Østrig. Arkivfoto.

Den femårige dansk-østrigske dreng Oliver skal ikke udleveres til sin mor i Østrig.

Sådan lyder kendelsen fredag fra Østre Landsret, som dermed stadfæster den afgørelse, der blev truffet i Fogedretten 21. september.

Oliver blev 3. april bortført fra moren af sin danske far, Thomas Sørensen. Parret havde gennem længere tid ligget i en strid om forældremyndigheden, og ifølge landsretten var Thomas Sørensen i sin gode ret til at tage drengen, fordi han havde sit »sædvanlige opholdssted« i Danmark.

Beslutningen begrundes med, at Thomas Sørensen efter en dansk afgørelse har forældremyndigheden over Oliver, og at drengens mor således havde brudt reglerne, da hun tog ham med til Østrig efter skilsmissen.

Det er dog ikke en enig landsret, der står bag kendelsen. En af de tre dommere mener, at Oliver hører hjemme hos sin mor i Østrig og stemte derfor for at udlevere drengen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.