Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret nægter syrisk læge tidlig familiesammenføring

Det strider ikke med menneskerettighederne at lade syrer vente på genforening med hustru, vurderer landsret.

Arkivfoto: Advokat Christian Dahlager (th.).
Arkivfoto: Advokat Christian Dahlager (th.).

Østre Landsret finder ikke, at det er imod menneskerettighederne at skulle vente tre år på familiesammenføring.

Sådan lyder afgørelsen fredag i en sag, hvor en syrisk læge har udfordret treårsreglen om familiesammenføring i Danmark.

En syrisk læge Mosalam Albaroudi, som kom til Danmark i sommeren 2015 i en lastbil fra Grækenland, vil gerne genforenes med sin hustru, der befinder sig i Damaskus i Syrien.

Men flygtninge, der alene har ret til såkaldt midlertidig beskyttelse, skal vente tre år, før de har ret til at få deres familie til Danmark.

Men det er for lang tid, mener både Albaroudi og hans advokat, Christian Dahlager, samt Jonas Christoffersen fra Institut for Menneskerettigheder.

»Det er ikke ens egen skyld, at man er nødt til at flygte. Og når man flygter, så har man ret til familiesammenføring.«

»Det ligger i folkeretten. Det er Menneskerettighedsdomstolen anerkendt,« sagde Jonas Christoffersen under retsmødet i april.

Albaroudis krav lød, at afslaget på familiesammenføring skulle underkendes. Samtidig krævede han en godtgørelse på 35.000 kroner.

Men udlændingenævnet frifindes, lyder det altså i afgørelsen fra Østre Landsret.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.