Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret hugger flere år af straf for skunkgartnerier

Onsdag har tre mænd og en kvinde fået sænket deres straffe. De er dog stadig dømt for skunkproduktion.

København: Ved Østre Landsret er tre mænd og en kvinde onsdag blevet idømt lange fængselsstraffe for at stå bag skunkgartnerier på Fyn og i Jylland.

Landsretten lagde vægt på, at de enten havde været bagmænd bag organiseret skunkdyrkning eller højt placeret i hierarkiet. Alligevel mente landsretten, at de fire havde fået for høje straffe i byretten.

Hovedmanden, Xuan Loc Doan fra Odense, fik forkortet sin fængselsstraf fra seks år til fire år. Danh Phuong Doan, som var blevet idømt fem års fængsel, fik ændret sin straf til tre års fængsel. Han udvises desuden fra Danmark.

Thi Vinh Tran fik sænket sin straf fra fire år til to år og seks måneder. Hun blev dog onsdag udvist betinget ved landsretten, hvilket hun havde undgået ved byretten.

En sidste mand, som havde en mere underordnet funktion, blev idømt et år og tre måneders fængsel mod et år og ni måneders fængsel ved byretten. Han blev ligeledes udvist betinget.

De kortere straffe skyldes til dels, at rigsadvokaten har udsendt en ny instruks for, hvordan man udregner mængden af hash i skunk. Skunk er en særlig form for potent form for cannabis, og det kræver hårdt arbejde at dyrke planten.

Tre andre med vietnamesisk baggrund er tidligere blevet dømt i sagen, som drejer sig om skunkgartnerier i Glasbjerg, Morud, Broby og Agerskov. Det blev også forsøgt at dyrke skunk i Fredericia og Daugbjerg.

Skunkdyrkning kræver store mængder af elektricitet, og ligesom i tidligere sager er et elselskab blevet snydt for store summer. Denne gang er det EnergiFyn, som er blevet snydt, fordi forbruget blev ført uden om elmåleren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.