Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landsret er klar til stor banksag i 2017

Direktører, bestyrelsesmedlemmer og revision i Eik Bank skal af med en kvart milliard, mener staten.

Forholdene i Eik Bank Danmark skal endevendes under 100 retsmøder i Østre Landsret. Banken gik ned i 2010 og havde hovedsæde på Oslo Plads i København. Finansiel Stabilitet kræver 250 millioner kroner (arkivfoto). Scanpix/Jeppe Michael Jensen
Forholdene i Eik Bank Danmark skal endevendes under 100 retsmøder i Østre Landsret. Banken gik ned i 2010 og havde hovedsæde på Oslo Plads i København. Finansiel Stabilitet kræver 250 millioner kroner (arkivfoto). Scanpix/Jeppe Michael Jensen

En stribe advokater skal tage de sorte kapper på i september 2017 for at behandle et retsopgør om store tab i Eik Bank Danmark A/S.

Østre Landsret har for nylig fastlagt køreplanen for sagen, som er anlagt af det statslige selskab Finansiel Stabilitet.

Kravet er, at tidligere bestyrelsesmedlemmer, direktører og revisionen dømmes til at betale erstatning på 250 millioner kroner.

Efter lang tids forberedelse er datoerne for retsmøderne nu ført ind i landsrettens og advokaternes kalendere.

De skal mødes første gang 4. september næste år, og de skal stå over for hinanden cirka 100 gange frem til november 2018, oplyses det i landsretten.

Eik Bank Danmark gik ned i 2010. Tabene løb op i 3,3 milliarder kroner, men Finansiel Stabilitet, som overtog resterne, har altså besluttet at rejse krav om en kvart milliard.

Stævningen bygger på en lang række påstande om, hvor uforsvarligt banken blev drevet i årene fra 2005 til 2010.

For eksempel hævdes det, at der blev afgivet urigtige oplysninger til Finanstilsynet. At tilsynets advarsler ikke blev efterlevet, at der skete uforsvarlig bevilling og opfølgning på seks store engagementer, at kreditafdelingen var inkompetent og meget andet.

De sagsøgte afviser påstandene. Ingen af dem har mulighed for at betale. Processen er principiel og politisk betonet, har nogle af deres advokater fremhævet.

Under forberedelsen er der opstået flere kampe. Således måtte Højesteret i februar i år på banen og afgøre størrelsen af acontosalæret til fire af de involverede advokater.

Sagen er blot én ud af håndfuld, som Finansiel Stabilitet har anlagt. Det statslige selskab fik kun delvist medhold i den første dom, som Østre Landsret afsagde sidste efterår. Den drejede sig om Capinordic Bank.

For tiden behandler Retten i Lyngby forløbet i Amagerbanken, mens Østre Landsret er beskæftiget med at undersøge forholdene i Roskilde Bank.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.