Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Landets seks største byer vil ansætte egne læger

Danske Regioner kalder et forslag om kommunalt ansatte læger i de største byer for »rendyrket benspænd«.

-Arkiv-
-Arkiv-

Når patienter i fremtiden sendes hjem fra supersygehusene, vil de ofte få brug for lægelig hjælp og tilsyn.

Men mange steder i landet er der mangel på praktiserende læger, eller de har allerede så mange patienter, at der er lukket for tilgang.

Derfor vil landets seks største byer ansætte egne læger, skriver Jyllands-Posten.

»Vores opgave i kommunerne har ændret sig i de senere år, og det vil blive endnu tydeligere fremover, at vi mangler lægekraft, og det er nødvendigt selv at ansætte læger,« siger rådmand Thomas Krarup (K) fra Aalborg til avisen.

Christian Freitag, der er formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), tvivler på, at kommunalt ansatte læger er en god løsning.

Endnu mindre imødekommende er Danske Regioner. Organisationen styrer i øjeblikket almen praksis.

»Jeg ser det som et rendyrket benspænd. Ikke mindst i forhold til små kommuner, som i forvejen kæmper med lægemangel,« siger formand Bent Hansen (S) til Jyllands-Posten.

Hos patientforeningen Danske Patienter mødes forslaget heller ikke med overvældende opbakning.

»Der er ingen tvivl om, at det er et stort problem, at der mange steder i landet mangler læger, når patienter udskrives. Men vi er bange for, at man nu får lavet flere parallelle systemer,« siger direktør Morten Freil til Ritzau.

»Så det er ikke umiddelbart en idé, vi bakker op om,« tilføjer han.

Morten Freil mener i stedet, at det er værd at overveje, om patienter udskrives for tidligt fra det specialiserede sygehusvæsen.

»Det skal man selvfølgelig se på,« siger han.

»Og så skal man se på, hvordan man ellers rekrutterer læger, så der er læger i alle dele af landet, når patienter udskrives,« tilføjer direktøren.

Forslaget fra de seks største byer er tænkt som et indspark til regeringen. Den ventes at præsentere et udspil om det nære sundhedsvæsen inden længe.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil ikke forholde sig konkret til forslaget om at ansætte læger. Hun understreger behovet for bedre sammenhæng.

»Ingen må ende som kastebold,« siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.