Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læreruddannelse lukker efter lav interesse

Et lavt antal elever har betydet, at læreruddannelsen i Holbæk til sommer må dreje nøglen om, da det med kun 30-35 elever per årgang ikke er muligt at opretholde det fagudbud, eleverne har krav på.

Til sommer dimitterer halvdelen af de studerende på læreruddannelsen i Holbæk. Men det efterlader kun omkring 150 studerende på uddannelsen, og det er ikke nok til, at man kan opfylde kravet om, at de studerende skal have mindst tre undervisningsfag, som blev indført med den nye læreruddannelse.

»Det er ikke muligt at etablere et tilstrækkeligt alsidigt fagudbud i Holbæk. De studerende vil være nødt til at tage fag andre steder, og derfor er det den bedste løsning, vi er nået frem til, selvom det er en trist beslutning, når vi i så mange år har drevet uddannelsen i Holbæk i et stærkt og gensidigt samarbejde med kommunen og de lokale skoler,« siger bestyrelsesformand for University College Sjælland (UCSJ), Hans Stige.

De studerende fra læreruddannelsen i Holbæk, der hører under UCSJ, vil derfor blive flyttet til tilsvarende uddannelser i Roskilde og Vordingborg, hvor der ifølge Hans Stige vil være bedre muligheder for, at eleverne kan lære.

»Læreruddannelsen i Holbæk har været meget succesfuld, men situationen er nu, at der fra efteråret 2014 vil være tale om et meget lille, fagligt miljø med 30-35 studerende per årgang. Vi vil langt bedre kunne tilbyde læreruddannelsen i større og stærkere faglige miljøer i Roskilde og Vordingborg,« siger han.I Holbæks lokale afdeling af Lærerstuderendes Landskreds frygter man dog, at flytningen vil få konsekvenser i form af et frafald og desuden for områdets folkeskoler.

»De studerende kommer allerede langvejs fra, og der er endnu længere til Roskilde for mange af dem. Vi frygter, at mange studerende vil stoppe på uddannelsen, ligesom vi frygter, at folkeskolerne i Holbæk, Kalundborg og Odsherred Kommune i fremtiden ikke kan rekruttere nye lærere, fordi de studerende er tvunget til at flytte til Roskilde,« siger Brian Nielsen fra lokalafdelingen.

Ifølge UCSJ er rekrutteringen til læreruddannelsen i Holbæk faldet fra 83 optagne i 2009/2010 til 33 i 2013/2014.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.