Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lærerformand: Presset skole årsag til færre uddannede unge

Færre lærere til per elever årsag til, at andelen af unge, som ventes at tage en uddannelse, er faldet.

Pressede lærere resulterer i, at færre unge forventes at fuldende en uddannelse, mener lærerformand Anders Bondo Christensen.
Pressede lærere resulterer i, at færre unge forventes at fuldende en uddannelse, mener lærerformand Anders Bondo Christensen.

København. Det bekymrer formanden for Lærerforeningen, Anders Bondo Christensen, at nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at andelen af unge, der forventes at få en uddannelse, er for første gang i 25 år faldet.

Ifølge Jyllands-Posten er prognosen, at 92 procent af en ungdomsårgang vil få en ungdomsuddannelse. Det har ellers længe været et symbolsk og politisk mål, at det skal være 95 procent af de unge.

- Det er, fordi man igennem en lang årrække har nedprioriteret folkeskolen, siger Anders Bondo Christensen.

- Man har satset helt entydigt på kvantiteten. Samtidig med, at man har nedlagt lærerstillinger, har man skruet ekstremt op for elevernes timetal.

Samtidig mener formanden, at fokus på testresultater er med til at få elever til at give op på forhånd.

- De får at vide fra 2. klasse, at de ikke duer til noget, og det er med til at nedbryde deres selvtillid. Det er meget svært som lærer at rette op på.

Den såkaldte profilmodel beskriver, hvor mange der ventes at få en uddannelse senest 25 år efter folkeskolen. Den skelner også mellem eksempelvis herkomst og køn.

Kvinder med dansk herkomst forventes at leve op til målsætningen på 95 procent. Modsat ventes 81 procent af mænd med udenlandsk herkomst at gennemføre en uddannelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.