Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger: Vores omdømme er blevet dårligere

Sager om overmedicinering og svindel med forskningsmidler er nogle af årsagerne til, at lægerne selv vurderer, deres omdømme er blevet dårligere. Det mener lægernes formand.

Lægernes anseelse og omdømme er blevet inficeret.

Det er billedlig talt, hvad lægerne selv mener, viser en Gallup-undersøgelse blandt 901 læger, skriver Jyllands-Posten.

Her vurderer 67 procent af lægerne, at lægestandens omdømme er blevet dårligere de seneste fem år. Det er en stærkt foruroligende udvikling, som skal bremses, lyder kommentaren fra Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen.

»Tillidsforholdet mellem læge og patient er helt afgørende for, at lægen kan udføre sit arbejde,« siger han til Jyllands-Posten.

Fredag holder lægerne repræsentantskabsmøde, og her vil Mads Koch Hansen have fokus på, hvad der skal til for at rette op på lægernes omdømme. Det er nemlig ikke kun lægerne selv, der vurderer, at det er for nedadgående. I den traditionelle hitliste fra Radius Kommunikation ligger lægerne stadig i den gode ende af skalaen, hvad angår danskernes tillid, men ved den seneste måling i efteråret 2014 faldt tilliden.

Formanden for Danske Patienter Lars Engberg mener også, at lægernes troværdighed har fået en skramme, men han tildeler Sundhedsstyrelsen et medansvar i forhold til de sager, der har været, hvor læger ikke har behandlet patienter forsvarligt.

Mads Koch Hansen, der nu stopper som formand for Lægeforeningen, understreger dog, at de allerfleste læger passer deres arbejde godt og samvittighedsfuldt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.