Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger vil have flere enerum på sygehusenes kræftafdelinger

Ifølge Lægeforeningen skal sygehuse være bedre til at indrette afdelinger, så indlagtes privatliv respekteres.

København. Det er utilfredsstillende, at hver fjerde kræftpatient på de danske sygehuse har oplevet, at deres privatliv er blevet krænket under indlæggelse.

Det er meldingen fra Lægeforeningen på baggrund af en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse, der sætter fokus på problemet.

- Vi må nok erkende, at det er et problem. Jeg tror, de fleste læger har oplevet at gå stuegang på en stue med flere senge. Der er begrænsninger for, hvor stort et privatliv den enkelte patient kan have, siger Lægeforeningens formand, Andres Rudkjøbing.

Han kalder det utilfredsstillende både for patienter, sygeplejersker og læger. Men det er op til ledelsen på de enkelte afdelinger at løse problemet, mener han.

- Det er vigtigt at sige, at hvis man ønsker at løse det her problem, er det ikke den enkelte læge, der fra gang til gang skal løse det.

- Det er vigtigt, at ledelsen tager problemstillingen op og får kigget på, hvordan man får indrettet afdelingerne for at komme det her problem i møde, siger Andreas Rudkjøbing.

Ifølge undersøgelsen blandt 744 kræftpatienter er det svært at få overbragt meget personlige oplysninger, mens andre patienter lytter med.

Men det kan også være ubehageligt at overhøre andre patienters fortrolige samtaler.

På flere sygehusafdelinger findes der ikke undersøgelsesrum eller konsultationsrum. Derfor må ledelserne ifølge Lægeforeningen tænke kreativt for at få indretter afdelingerne bedre.

- Det er utilfredsstillede at arbejde på den her måde. Der er ingen læger eller sygeplejersker, der har lyst til at arbejde på den her måde.

- Ofte er det nødløsninger, for man er godt klar over, at der er andre tilhørere, og det er ikke meningen. Fortrolighed og privatliv er helt grundlæggende værdier, som vi for alt i verden ønsker at respektere, siger Andreas Rudkjøbing.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.