Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger vil have fjernet al rygning i folkeskolen

Lægeforeningen vil også forbyde rygning uden for skolens matrikel. Nogle kommuner har allerede gjort det.

Selv om der er rygeforbud på skolerne, er det ofte ikke nok til at forhindre folkeskoleelever i at ryge i skoletiden.

Hvis de forlader skolens område i frikvartererne, kan de sagtens nå en cigaret, inden næste time begynder.

Men står det til Lægeforeningen, skal al rygning i skoletiden forbydes. Samtidig må skolens ansatte kun ryge, hvor det ikke er synligt for eleverne.

»Når vi ved, hvor farlig rygning er for især børn og unge, så er det skræmmende, at der stadig er 9.000 børn, som ryger hver dag.«

»Det skal ikke være normalt for elever, at der ryges, eller at de ser deres kammerater ryge,« siger Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing, til Berlingske.

Fem kommuner har allerede indført lignende regler, og mange andre skoler har selv valgt at indføre røgfri skoletid.

Men der er formentlig lang vej til et egentligt forbud af den kaliber. I hvert fald har regeringen droppet et tidligere Ventre-forslag om at indføre røgfri skoletid, fordi regeringspartierne ikke er enige.

Dansk Folkeparti går heller ikke ind for skrappere regler på området.

Sundhedsordfører Liselott Blixt siger til Berlingske:

»Vi skal også passe på, at vi ikke får sådan et Stasi-agtigt, gennemkontrolleret samfund, hvor man skal gemme sig for at få en cigaret, og nogen kommer og giver én en bøde, hvis man ryger på vej til svømmehallen.«

En dansk undersøgelse har vist, at 9.-klasses elever, der har set lærere ryge i skoletiden, har 80 procent større risiko for selv at begynde at ryge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.