Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger: Sygeplejerskers tavshed er et alvorligt problem

Det kommer ikke bag på Lægeforeningen, at mange sygeplejersker tier om dårlige forhold.

København. Det kan i sidste ende komme til at gå ud over patienterne, at godt hver fjerde sygeplejerske holder en viden om kritisable forhold i sundhedsvæsenet for sig selv.

Sådan lyder det fra Lægeforeningen, der dog sagtens kan genkende problemet.

- Det overrasker mig egentlig ikke. Jeg tror, at hvis man laver en tilsvarende undersøgelse blandt læger, vil man få et resultat, der ligger meget tæt på det, siger Michael Dupont, næstformand for Lægeforeningen.

En undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at 28 procent af sygeplejersker vælger at tie om dårlige forhold i systemet. Og det skal man tage seriøst.

- Man skal tage det alvorligt, for det siger noget om kulturen på afdelingerne. Man må gå ud fra, at vi er over bagatelgrænsen. Det er ikke bare, at der ikke var kage til eftermiddagskaffen, siger han og fortsætter:

- Vi er oppe i nogle seriøse forhold, hvor folk tænker, at de måske burde have gjort noget ved det, men de gør det ikke.

Tallene om de tavse sygeplejersker kommer fra en analyse foretaget af Dansk Sygeplejeråd og Megafon. Den viser, at en række alvorlige misforhold i sundhedsvæsenet ikke bliver påpeget.

Det kan være, at patienter bliver bedøvet på grund af travlhed og højt arbejdspres. Eller at borgere, der ikke er færdigbehandlet, bliver udskrevet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.