Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger ønsker skrappere kontrol med tatoveringer

Tatoveringer er et lovløst område, mener læger og eksperter, som kræver strengere kontrol med tatovørerne og det blæk, de sprøjter ind i folk. Et politisk flertal bakker op.

Infektioner, blodforgiftning og i værste tilfælde amputering af en arm eller et ben. Det kan få store konsekvenser at få kroppen udsmykket med blæk.

Samtidig er tatoveringsbranchen reguleret af en knap 50 år gammel lovtekst, der blot siger, at det er forbudt at tatovere mindreårige og folk i ansigtet og på hænderne.

Og det er langt fra godt nok, mener Vidensråd for Forebyggelse, som derfor er klar med en ny rapport, der kommer med 12 konkrete forslag til en stramning af reglerne på området. Det skriver Jyllands-Posten.

»Vi skal have regler på området, en autorisering af tatovørerne og en kontrolinstans. Vi ved ikke med sikkerhed, hvor mange der får lavet tatoveringer, og vi kender ikke konsekvenserne på længere sigt. Derfor vil det være oplagt at lave et register over de tatoverede, så vi kan følge langtidsvirkningerne på deres helbred,« siger Morten Grønbæk, formand for Vidensråd for Forebyggelse, til avisen.

Han bakkes op af overlæge og professor Jørgen Serup, der er leder af tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital. Han mener, at et af kravene bør være, at det blæk, tatovørerne sprøjter ind i folk, er sterilt.

En undersøgelse, som Bispebjerg Hospital har lavet i samarbejde med Statens Seruminstitut, viser, at der i ti procent af 58 flasker tatoveringsblæk var colibakterier, stafylokokker og streptokokker.

Ifølge Jyllands-Posten er et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, de Radikale, Enhedslisten, de Konservative og Dansk Folkeparti klar til at stramme reglerne på området.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.