Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger kræver penge for uudførte opgaver

Regionerne har fundet flere hundrede sager, hvor læger kræver penge for opgaver, der aldrig er blevet udført.

De fem danske regioner har fundet 400 sager med fejlagtigt opkrævet lægehonorar for tolkebistand. Det skriver Jyllands-Posten.

Fejlene er kun blevet opdaget, fordi patienter, der i en periode på syv måneder sidste år skulle betale en del af tolkeregningen, har klaget over opkrævning for ydelser, som de aldrig har fået.

Regionerne frygter, at fejlopkrævningerne ikke kun begrænser sig til tolkebistand og kræver nu at få pengene tilbage.

- Det kan ikke kun være enkeltstående tilfælde. Det tyder på, at der er en adfærd, hvor man ikke er helt bevidst om, at hvis man skal have penge for en ydelse, skal den også leveres, siger Danske Regioners formand, Bent Hansen, til Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er heller ikke tilfreds.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, hvis der er praktiserende læger, som opkræver honorar for arbejdsopgaver, der aldrig er udført, siger ministeren.

Praktiserende Lægers Organisation (PLO) afviser, at der er tale om systematisk snyd.

- I et system, der er baseret på hundredvis af afregninger fra hver læge hver eneste uge, sker der selvfølgelig fejl. Hvis vi skal erstatte det med et kontrolsystem, kommer vi til at bruge et utal af kræfter på kontrol, siger PLO-formand Henrik Dibbern.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.