Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger hjælper døende på vej

Hver sjette pårørende til en person, der er død på hospitalet, har oplevet, at vedkommende fik hjælp til at dø. Det er positivt, mener sundhedsminister Astrid Krag.

Døende patienter på danske sygehuse får ofte hjælp fra læger eller sygeplejersker til at dø hurtigere.

Ifølge en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, har hver sjette danskere, der inden for de seneste 10 år har haft en pårørende, der er død på et hospital, oplevet, at den pårørende fik hjælp til at dø hurtigere.

Aktiv dødshjælp er ulovligt i Danmark, men smertelindring med døden til følge er i princippet lovligt, og den metode benytter sundhedspersonalet sig af.

- Vi ved godt, at når vi indstiller den aktive behandling og øger morfindosen for at afhjælpe smerte og ubehag, så er det en acceptabel bivirkning, at patienten dør hurtigere, siger en anonym hospitalslæge til Søndagsavisen.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) mener, at sygehusenes dødshjælp er acceptabelt, når der ikke er håb for patienten.

- Det er jeg sådan set glad for. For alternativet er jo, at den døende holdes i live mod sin vilje eller dør i smerte. Og det ikke en værdig afslutning på livet, siger hun til Søndagsavisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.