Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg efter HPV-vaccine

Langt flere piger end først antaget er blevet syge af HPV-vaccinens bivirkninger, siger læger. Det er kommet som en overraskelse, lyder det fra overlæge.

Langt flere piger end først antaget er blevet alvorligt syge efter at have fået HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft. Et realistisk bud er nu, at en ud af 500 piger - eller 1.000 ud af de af de cirka 500.000 vaccinerede - oplever alvorlige bivirkninger.

Sådan lyder vurderingen fra Jesper Mehlsen, overlæge på Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital, til metroxpress.

»Det er kommet som en overraskelse for os, for vi havde i første omgang skudt på, at det var en ud af 10.000. Det er nok snarere en ud af 500, siger Jesper Mehlsen, der driver et af de fem regionale HPV-centre, som åbnede den 1. juni, og skal stå i spidsen for at koordinere arbejdet på tværs af landet.«

Jesper Mehlsen, som selv har været med til at forske i HPV-vaccinen og selv har vaccineret 3.000 piger, erkender, at argumenterne for at bruge den begynder at tynde ud.

»Den der vægtskål, der hedder, hvad vi forebygger, og hvad omkostningerne er, begynder at bevæge sig nedefter. Det skal man være opmærksom på,« siger Jesper Mehlsen, som i øjeblikket har fået henvist 360 piger til undersøgelse.

Også praktiserende læge Stig Gerdes frygter, at flere tusinde danske piger formentligt er blevet syge af HPV-vaccinen.

»Det vil desværre ikke komme bag på mig, hvis vi ender med at nå op på, at vi har adskillige tusinde, som er blevet syge. Jeg er selv holdt op med at vaccinere for et par år siden, siger Stig Gerdes, som har vaccineret cirka 100 patienter.

»Mere end en håndfuld af dem er blevet syge efter vaccinen. Flere af dem meget, meget alvorligt og helt ødelæggende,« siger han til metroxpress.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.