Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læger ånder lettet op efter skattefritagelse

»Bomben under dansk nødhjælp og humanitært arbejde« er væk, lyder det fra Læger uden Grænser.

Regeringen og Enhedslisten vil i forbindelse med finansloven fjerne den udskældte skatteforhøjelse for udstationerede medarbejdere, og det får nu Læger uden Grænser til at ånde lettet op.

Det fortæller nødhjælpsorganisationens direktør, Michael Gylling Nielsen, der i oktober kaldte det »en bombe under dansk nødhjælp og humanitært arbejde«, hvis udsendte læger og nødhjælpsarbejdere skulle beskattes hårdere.

- Vi er godt tilfredse. Det var et dumt forslag, og det ville have skadet vores internationale, humanitære arbejde, fordi det ville betyde, at vores udsendte sygeplejerske og læger skulle ekstrabeskattes af en i forvejen meget lav løn, siger Michael Gylling Nielsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Siden forårets skattereform har der været voldsom kritik af ophævelsen af ligningslovens paragraf 33a, som betyder, at danskere, der arbejder i udlandet, skulle betale dansk skat. Både fra hjælpe- og erhvervsorganisationer, som forudså et markant fald i antallet af udstationerede medarbejdere.

Ifølge Berlingske kommer det blot til at koste 260 millioner kroner at sikre, at udsendte ikke alligevel skal betale dansk skat, når de arbejder i udlandet.

Fedtafgiften og sukkerafgiften, som regeringen også vil fjerne i forbindelse med finansloven, koster til sammenligning næsten to milliarder kroner at afskaffe. Penge der ifølge regeringen skal findes ved at nedsætte det årlige personfradrag og forhøje bundskatten, hvilket Venstre er rasende over.

Hos Læger uden Grænser glæder man sig, at en mørk sky er forsvundet.

- Afskaffelsen af paragraf 33a betyder, at vi kan fortsætte med at rekruttere gode, kompetente læger og sygeplejersker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.