Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lægeformand om akutchikane: Totalt uacceptabelt

Lægeorganisationer undersøger nu, om sagen om lægechikane af akuttelefonen 1813 skal føre til sanktioner.

Region Hovedstadens akuttelefon.
Region Hovedstadens akuttelefon.

»Hvis det er rigtigt, at der er læger, som har chikaneret 11813, er det fuldstændigt uacceptabelt, og jeg tager totalt afstand fra det.«

Sådan lyder reaktionen fra formanden for de praktiserende læger i hovedstadsområdet (PLO-Hovedstaden) Birgitte Alling Møller, efter at det er kommet frem, at fire læger har chikaneret den nye akuttelefon i Region Hovedstaden med ikke færre end 255 opkald, siden ordningen gik i luften den 1. januar.

Hun oplyser, at PLO og Lægeforeningen centralt er i gang med at kontakte Region Hovedstaden for at få flere oplysninger i sagen.

Bør det føre til sanktioner mod de pågældende?

»Det må være op til de centrale organer. Men først og fremmest må man have klarlagt, hvad der egentlig er sket. Man er nødt til at have dokumentation, før man begynder at drage konsekvenser.«

Kan det være nogle af dine medlemmer, der står bag de opkald?

»Det kan jeg slet ikke forholde mig til. Jeg vil bestemt ikke håbe det. Men hvis det er rigtigt, som Region Hovedstaden melder ud, er jeg sikker på, at drejer sig om en lille gruppe læger, der bestemt ikke har opbakning fra hverken det store flertal eller PLO,« siger Birgitte Alling Møller.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.