Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læge: Hurtig lægebehandling reddede 16-årigt brandoffer

Benzinangreb kunne ifølge læge have kostet 16-årig livet, hvis ikke der ikke var blevet handlet hurtigt.

Arkivfoto: De fire drenge, der er tiltalt for at have kastet en flaske med brændende benzin mod en 16-årig dreng fra Ry, står ifølge anklageren til halvandet års fængsel.
Arkivfoto: De fire drenge, der er tiltalt for at have kastet en flaske med brændende benzin mod en 16-årig dreng fra Ry, står ifølge anklageren til halvandet års fængsel.

Det kunne have endt fatalt, da en 16-årig dreng med afghansk baggrund 6. februar blev udsat for et angreb med en flaske brændende benzin.

Det forklarer læge og retsmediciner Lene Boel fra Retsmedicinsk Institut ved Aarhus Universitet.

Hun er mandag indkaldt ved Retten i Horsens for at give sin vurdering af omfanget af de skader, som den 16-årige pådrog sig ved overfaldet ved idrætshallen i Ry.

Eksperten fortæller, at ofret blev forbrændt på 20 procent af kroppen. Det var primært andengradsforbrændinger, fortæller retsmedicineren.

At det ikke gik værre, skyldtes ifølge retsmedicineren kun, at den lægelige behandling hurtigt blev iværksat.

»Vurderingen var, at forurettede (den 16-årige, red.) ikke umiddelbart var i livsfare, men at han kunne have være det, hvis ikke der var foretaget lægelig behandling,« siger retsmedicineren.

Vurderingen af skaderne fandt sted nogle timer efter, at den 16-årige havde været udsat for angrebet.

Overfaldet fandt sted om aftenen ved en idrætshal, hvor de fire tiltalte drenge havde aftalt at mødes med den 16-årige.

Efter angrebet med den brændende flaske benzin bevægede ofret sig hjem til fods.

Hans forældre slog herefter alarm, og den 16-årige blev øjeblikkeligt kørt til sygehuset, hvor behandlingen blev indledt.

Ofret pådrog sig første- og andengradsforbrændinger primært på ben og lår, men fik også brandsår på højre hånd og i ansigtet.

Den 16-årige dreng forklarede på det sidste retsmøde, at han stadig er plaget af smerter efter overfaldet. Sårene tilses jævnligt af en hjemmesygeplejerske.

Ofret har været sygemeldt siden overgrebet.

Han kræver cirka 60.000 kroner i erstatning for svie og tort fra de tiltalte, og derudover har han taget forbehold for en større erstatning, når graden af mén efter angrebet er gjort op.

De fire tiltalte drenge nægter sig alle skyldige. En af dem erkender at have haft flasken med brændende benzin i hånden, men siger at han tabte den ved et uheld.

Efter afhøring af retsmedicineren er der nu dokumentation. Derpå følger procedure fra anklager og forsvarer. Der ventes først dom i sagen på torsdag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.