Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kystdirektoratet anmelder beton hældt ud i fredet område

Kort før jul blev et kystområde ved Lønstrup udjævnet med sand og beton. Sagen bliver politianmeldt.

Maarup Kirke ved skrænten i Lønstrup.
Maarup Kirke ved skrænten i Lønstrup.

Det bliver en sag for politiet, at en del af et fredet sommerhusområde ved Lønstrup er blevet udjævnet med sand og beton.

Kystdirektoratet har efter at have undersøgt området, besluttet at indgive en politianmeldelse. Det oplyser områdechef Hans Erik Cutoi-Toft, der ser på sagen med stor alvor.

»Der er blevet planet et ret stort område, hvor der er skubbet en masse sand og materiale ud over skrænten, hvorefter der er hældt beton og nogle store sten ned. Det er alt sammen sket uden tilladelse.«

Området er en del af det 292 hektar store naturbeskyttelsesområde Rubjerg Knude og Lønstrup Klint. Beton og sand blev hældt ud over området kort før jul.

»Der er nogle sommerhuse, som ligger rigtigt tæt på kanten, og der er uden tvivl nogle sommerhusejere, som er ret bekymrede for, hvor lang tid de kan bevare deres ejendomme.«

»Det er formentlig et desperat forsøg på at beskytte sommerhusene,« vurderer Hans Erik Cutoi-Toft.

Det er tredje gang, at Kystdirektoratet politianmelder ulovlig kystbeskyttelse ved Lønstrup.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.