Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kystdirektorat vil tvinge sommerhusejere til at fjerne beton

Sommerhusejere ved Lønstrup Klint får påbud af Kystdirektoratet om at fjerne beton i naturområde.

Sommerhusejere ved Lønstrup Klint får påbud af Kystdirektoratet om at fjerne beton i naturområde.
Sommerhusejere ved Lønstrup Klint får påbud af Kystdirektoratet om at fjerne beton i naturområde.

Kystdirektoratet varsler et påbud til sommerhusejere, der bor tættest på Lønstrup Klint, om at de skal fjerne beton, som blev hældt på stranden i dagene op til jul.

Det skriver Jyllands-Posten.

»Påbuddet sendes til dem, da vi kan konstatere, at der er arbejdet med at lave kystsikringen fra disse sommerhuses grunde. De får en frist til at få det bragt i orden, og hvis det ikke sker, vil vi sende en ny anmeldelse til politiet.«

»Hvis grundejeren svarer, at de ikke har noget at gøre med den ulovlige kystsikring, så har vi en ny situation,« siger Hans Erik Cutoi-Toft, områdechef i Kystdirektoratet, til Jyllands-Posten.

I dagene op mod jul blev et område på størrelse med en fodboldbane udjævnet i et sommerhusområde syd for Lønstrup.

Efterfølgende er sand og buske skubbet i havet, hvorefter der er hældt beton på. Sagen er meldt til politiet af Kystdirektoratet.

Formand for teknik- og miljøudvalget Ole Ørnbøl (S) har tidligere vurderet over for Ritzau, at indgrebet kan være bestilt af sommerhusejere, der har ønsket at beskytte deres ejendomme fra havet, der æder sig ind i klitterne.

Der er ikke givet tilladelse til kystsikring i området.

Desuden strider indgrebet mod kommunens lokalplan for området, der forbyder regulering af terrænet.

Området er en del af det 292 hektar store naturbeskyttelsesområde Rubjerg Knude og Lønstrup Klint.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.