Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinfo: »Det er den helt forkerte vej at gå«

Kønsopdelt svømmetræning er et ligestillingsproblem, mener Kvinfo.

Ligestilling er afgørende for det danske samfund, og derfor skal vi værne om, at børn på tværs af køn kan svømme sammen. Sådan lyder meldingen fra direktør i Kvinfo, Nina Groes.

»Vi må som samfund aldrig gå ind og blåstemple social kontrol, for det er den helt forkerte vej at gå. Ligestilling er en stærk og bærende værdi i vores samfund, og jeg synes, at det er et stort tilbageskridt, hvis drenge og piger ikke længere kan svømme sammen,« siger hun.

Onsdag skriver Berlingske, at Hovedstadens Svømmeklub har stor succes med at få nydanske piger til at gå til svømning, efter at træningen er blevet kønsopdelt og vinduespartiet afskærmet.

Nina Groes forstår, hvad det er, Hovedstadens Svømmeklub forsøger at opnå med sit projekt, men mener, at det er grebet forkert an.

»For mig er det klart, at intentionerne bag initiativet har været gode, for vi ved fra international forskning, at sport kan være en rigtig stærk vej til integration, der kan åbne døre til uddannelse og arbejdsmarked. Men metoden er helt forkert,« siger hun.

Hvorfor? Man har jo fået pigerne ud af hjemmet og af sted til en idrætsgren?

»Ja, men man har samtidig holdt fast i, at der er nogle særlige ting, der er på spil for pigerne. For eksempel det med, at man som pige skal gemmes væk og være flov over sin krop,« siger Nina Groes.

I dag er de fleste af Kvinfos tilbud henvendt til piger, der er ældre end 5-12-årige, men fremover håber Nina Groes også at have tilbud til piger, der er yngre.

»Der er ingen tvivl om, at de her normer bliver dannet rigtig tidligt i os, så jo før vi kan gå ind og arbejde med at nedbryde normerne og skabe nye, jo nemmere er det, og jo flere muligheder kan vi åbne for den enkelte.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.