Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinder tjener i stigende grad mere end deres mænd

Antallet af parforhold, hvor kvinden tjener mere end manden, er eksploderet de senere år.

Hvor det i 1985 kun var 14 procent af alle forhold, hvor kvinden tjente mere end manden, er det i dag 31 procent. Det viser en ny statistik udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd for Politiken.

Og udviklingen må forventes at fortsætte i de kommende år, mener direktør Elisabeth Møller Jensen fra Kvinfo.

- Der er ikke noget, der tyder på, at kvindens sult efter viden og arbejde er ved at bremse op. Tværtimod. Jeg tror ikke, der går så mange år, før vi vil se, at der er lige mange forhold, hvor manden og kvinden tjener mest, siger hun til Politiken.

Men hvis forholdet ikke skal ende i skilsmisse, fordi kvinden tjener mest, spiller det en afgørende rolle, om det skyldes mandens ulykke eller kvindens succes, mener lektor i mandeforskning Kenneth Reinecke fra Roskilde Universitet.

- Oplever manden en nedgang i karrieren, mens hans kone bare dribler derud, vil det være en trussel for parforholdet, siger han til avisen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.