Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinder rammes af psykisk vold

Tusindvis af danske kvinder bliver ydmyget og skældt ud af deres samlever. 43 procent af danskerne kender en kvinde, der udsættes for psykisk vold.

»Træk maven ind, din luder. Dine børn ville være tjent bedst uden dig. Det er din egen skyld, jeg taler sådan til dig.«

Næsten halvdelen - 43 procent - af danskerne kender en kvinde, som har været udsat for lignende udtalelser og psykisk vold fra en partner. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for Mødrehjælpen, skriver metroxpress.

»Vi synes, det tal er meget højt. Det viser, hvor udbredt det er. Og psykisk vold går specielt ud over børnene. De børn, som oplever, at deres mor bliver udsat for psykisk vold, kan få det så dårligt, at de holder op med at lege, og børn, som ikke leger, udvikler sig ikke,« siger direktør Mads Roke Clausen fra Mødrehjælpen til metroxpress.

Mødrehjælpen støtter sårbare gravide, mødre og børnefamilier med social, juridisk og økonomisk rådgivning.

»De kvinder, som henvender sig til os med disse problemer, er meget traumatiseret. De er selv bange, og så er de bange på deres børns vegne. De kan være bange for, at deres sønner arver partnerens adfærd,« forklarer direktøren.

Ifølge Mødrehjælpen er det meget få af de kvinder, som bliver udsat for volden, der anmelder den.

»Det er den oplevelse, vi har. Kvinderne bliver ofte meget isoleret, fordi de er flove over deres situation. De afskærmer også ofte sig selv fra både familie og venner,« siger Mads Roke Clausen.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.