Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvindebedårer erkender omfattende bedrageri

Anklageren har 37 sigtelser om bedrageri og identitetstyveri. Ofrene var ofte kvinder. Der falder dom tirsdag.

Københavns Byret (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
Københavns Byret (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

København. En 48-årig mand har mandag i Københavns Byret erkendt omfattende bedrageri. Ofrene er i flere tilfælde kvinder, som han kom i kontakt med gennem netdating.

Nogle af kvinderne blev han kæreste med, og nogle gange flyttede han ind.

Da han i omkring fem måneder flyttede ind hos en kvinde i hendes lejlighed på Amager, brugte han - uden at hun vidste det - hendes identitetsoplysninger til at bestille benzinkort hos forskellige selskaber i både hendes og sit eget navn.

Kortene blev brugt til at købe benzin og forskellige andre ting.

I andre tilfælde fik han lov til at låne kvinders dankort og pinkode, som han brugte til indkøb.

Til en af disse kvinder havde han fortalt, at han ventede på en bankoverførsel på 20.000 kroner.

Imens lånte han kvindens dankort, som han hævede små 13.000 kroner på. Desuden brugte hans hendes identitetsoplysninger til en låneansøgning i et forsøg på at købe en bil.

Anklagemyndigheden har rejst 37 sigtelser mod manden, som han langt hen ad vejen erkender. Sagen kører derfor som en tilståelsessag i byretten.

Ud over bedrageri - ofte af grov beskaffenhed - lyder sigtelserne mod ham blandt andet også på dokumentfalsk, databedrageri og tyveri.

Et gennemgående træk er, at den 48-årige har løjet for ofrene om sine forhold. En kvinde fik at vide, at han var politimand, mens en anden fik at vide, at han havde en chefstilling. Men det passede ikke.

Blandt de mandlige ofre er en, som han fik penge af for arbejde, der aldrig blev udført.

I et andet tilfælde overførte en mand 10.000 kroner til ham som betaling for et bodyguard-kursus. Den 48-årige havde lovet ham ansættelse i et firma, som de kunne oprette sammen.

Han erkender også, at han oprettede MobilePay-konti, der var tilknyttet kort, der ikke var hans egne, og at han har købt mobiler og oprettet mobilabonnementer med andre menneskers kørekort og sundhedskort.

Blandt de forurettede er også bilfirmaer, som han lånte eller leasede biler af, som han ikke leverede tilbage til tiden.

Ifølge hans forsvarer, advokat Helle Lokdam, erkender han forhold for omkring 430.000 kroner og forsøg, der beløber sig til omkring en halv million kroner.

Anklagemyndighedens liste løber op i omkring 300.000 kroner mere, men disse forhold nægter han.

Den 48-årige er tidligere dømt for tilsvarende kriminalitet.

Radio24syv har beskæftiget sig med hans historie i en meget aflyttet podcast.

Der falder dom i sagen tirsdag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.