Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinde tiltales for sex med flygtningedreng på Langeland

Tidligere ansat på Tullebølle asylcenter er tiltalt for sexovergreb på en beboer. Tirsdag begynder retssagen.

Arkivfoto (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016)
Arkivfoto (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016)

Svendborg. Sexudflugter til grønne skovområder på Langeland og seksuel omgang i både bil og eget hjem endte med en retssag for en nu 36-årig kvinde.

Som tidligere ansat på Børnecenter Tullebølle er kvinden ifølge anklageskriftet tiltalt for sexovergreb på en flygtningedreng.

De gentagne seksuelle krænkelser af den 17-årige beboer skal være sket mellem maj og juli sidste år, lyder det i anklageskriftet.

Tirsdag begynder retssagen mod kvinden ved Retten i Svendborg, og den forventes at strække sig over to dage.

Anklager Peter Nygaard-Hansen ønsker ikke at udtale sig om, hvordan kvinden forholder sig til tiltalen inden retssagen.

Det har heller ikke været muligt at indhente en kommentar fra kvindens forsvarer, advokat Anne Mette Clausen Knutzen.

Psykolog ved Red Barnet Kuno Sørensen vurderer dog, at kvinden har udnyttet drengens position som asylansøger.

- Den unge har været meget usikker på, hvad et seksuelt forhold med en ansat kunne føre til, men har medvirket, fordi han formentlig har forventet, at det ville kunne give nogle fordele i hans sagsbehandling, siger han.

Den tidligere medarbejder er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 219, nummer 3.

Den omhandler ansatte på opholdssteder for børn og unge, der har samleje med beboere på institutionen, hvor de er ansat. Strafferammen er fire års fængsel.

Sagen er ikke den eneste sag om seksuelt misbrug, som Tullebølle har hængende over hovedet.

En 52-årig kvindelig vikar er ifølge anklageskriftet i en anden sag ligeledes tiltalt for samme lovovertrædelse.

Vikarens seksuelle overgreb på en 17-årig flygtning er angiveligt blevet filmet, og filmen viser ifølge Radio 24syv både oralsex og fuldbyrdet sex.

Politiet har dog aldrig opstøvet de krænkende optagelser, oplyser anklager i sagen, Kirsten Flummer.

- Det kan sagtens være rigtigt. Der har været historier om, at der fandtes videoer, men dem har politiet aldrig fundet, siger hun.

Sagen mod den 52-årige kvinde vil i slutningen af oktober gå rettens gang, men kvinden afviser, at der skulle være hold i tiltalen.

Straks efter meldingerne om de seksuelle overgreb trak Udlændingestyrelsen i oktober sidste år stikket til Børnecenter Tullebølle, der hørte under Asylcenter Holmegaard.

Børnecenteret husede uledsagede unge drenge under 18 år.

Lukningen er begrundet både med de påståede seksuelle overgreb og med den uro, som nogle af drengene har skabt i lokalområdet.

En asyldirektør og en drift- og logistikchef på Asylcenter Holmegaard blev begge fyret af Langeland Kommune sidste år på baggrund af sagerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.