Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinde skal betale erstatning for lægefejl tilbage

Patient med forhøjet blodtryk fik 264.000 i erstatning efter lægefejl, men skal nu betale dem tilbage.

En kvinde med forhøjet blodtryk, der i 2011 fik 230.000 kroner i erstatning for en lægefejl, skal betale alle pengene tilbage til Region Syddanmark.

Det har Vestre Landsret bestemt i en dom.

Kvinden, som er fra Vejle, mente ikke, at hendes læge behandlede hendes problemer med blodtrykket korrekt. Hun blev efter egen vurdering fejlmedicineret, og hun mener, at hun burde være henvist til sygehuset til yderligere behandling.

Hun klagede over behandlingen til Patientforsikringen, der i 2011 afgjorde, at hun var blevet fejlbehandlet og at hun havde krav på en godtgørelse på 225.000 kroner.

Derefter udbetalte regionen erstatningen, og lidt senere på året yderligere 34.000 kroner til dækning af diverse udgifter.

Men i oktober 2012 ændrede Patientankenævnet Patientforsikringens oprindelige afgørelse.

Ankenævnet mente ikke, at hun havde været udsat for en erstatningsberettiget skade, og Ankenævnet ophævede derfor Patientforsikringens afgørelser.

Næste trin var så, at kvinden anlagde sag mod Ankenævnet, men den sag blev siden hævet.

Region Syddanmark krævede herefter de 264.123 kroner tilbage. Ifølge reglerne skal kvinden betale erstatningen tilbage, da hun jo ikke var blevet påført nogen skade.

Hun gjorde gældende, at Ankenævnets afgørelse er forkert, men hertil siger begge retsinstanser, at det ikke er muligt for domstolene at efterprøve Ankenævnets afgørelse, da hun jo havde hævet sagen mod nævnet.

Derefter kan man alene se på reglerne, og de er ganske klare. Når hun har fået erstatningen uberettiget skal den betales tilbage.

Kvinden får derfor en regning på de 264.000 kroner, mens statskassen skal betale sagens omkostninger til Region Syddanmark med 66.000 kroner. Kvinden havde fri proces.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.