Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinde reddet af helikopter efter bytur i København

Det krævede en større redningsaktion, da to fulde islændinge natten til lørdag var en tur i vandet i København. En 27-årig kvinde ligger i respirator på Rigshospitalet.

Natten til lørdag var det meste af landet ramt af julefrokoster. Også hovedstaden, hvor der var godt gang i den, fortæller vagtchef Jens Christiansen fra Københavns Politi.

- Vi havde en særlig spektakulær situation ved Dr. Louises bro ved søerne her til morgen, fortæller Jens Christiansen til bt.dk.

- Der var to meget fulde islændinge, der røg i søen i en brandert. Først røg den 27-årige kvinde i vandet i en ordentlig brandert.

Selvom vandstanden ikke er vanvittig høj - måske i omegnen af en meter - var hendes 31-årige partner så galant at hoppe i efter hende for at redde hende. Det gik bare ikke så godt.

- Han kommer op igen, men han kan ikke finde hende.

- Der er så vidner på broen, som får tilkaldt os, og vi rykker derud sammen med brandvæsenet. Vi får dykkere ud og det hele, men hun er væk.

Spørgsmål: Hvornår skete det? Var der meget mørkt?

- Det var kl. 05.23. Det ender med, at vi må rekvirere en helikopter fra Rigshospitalet. Den har noget termisk udstyr, så vi kan se i mørke, og så finder vi hende.

De to islændinge blev begge kørt til Rigshospitalet, for der har formodentlig været tale om en del afkøling.

- Kvinden var blevet så afkølet af mødet med det kolde vand, at hun nu ligger i respirator på Rigshospitalet, fortæller Jens Christiansen.

- Den spektakulære redningsaktion var den eneste usædvanlige i hovedstaden, ellers har der blot været det sædvanlige »fnidder«, siger Jens Christiansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.