Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinde hives igen i retten for at poste blotter-billede

Anklagemyndigheden har rejst fornyet tiltale i sag, hvor kvinde lagde billede af formodet blotter på Facebook.

I marts blev en kvinde frifundet for at have offentliggjort et billede på Facebook af en mand, der havde blottet sig for hendes datter.

Men nu gør anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi et nyt forsøg på at få hende dømt.

Kvinden blev frifundet dengang, fordi anklagemyndigheden havde rejst sagen efter en forkert paragraf. Nu har de rejst fornyet tiltale i sagen.

Ifølge anklageskriftet bliver hun tiltalt for at have videregivet billeder på Facebook af en identificerbar person.

Billedet forestiller en mand, som kvinden mente havde udsat hendes tiårige datter og en af datterens veninder for blufærdighedskrænkelse uden for en butik.

Anklagemyndigheden havde rejst sagen efter en paragraf, der handler om butikkens ansvar. Men fordi kvinden havde taget et billede af butikkens overvågningsbillede med sin mobiltelefon, kunne hun ikke straffes efter den bestemmelse.

Dengang erkendte anklagemyndigheden, at der var sket en fejl.

- Det er naturligvis beklageligt, at vi lavede en fejl. Vi havde ganske enkelt rejst tiltale efter en forkert paragraf i persondataloven, men det retter vi op på nu, sagde chefanklager Henriette Rosenberg Larsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters politi dengang.

Sagen rejses igen, fordi frifindelsen af kvinden kan give befolkningen det fejlagtige indtryk, at privatpersoner lovligt kan bruge Facebook til at efterlyse mulige gerningsmænd.

- Offentliggørelse af den slags billeder indebærer en risiko for selvtægt, og det må naturligvis ikke finde sted, uanset om den pågældende er skyldig eller ej, sagde chefanklageren.

Kvinden havde dengang fået et bødeforlæg på 5000 kroner for at have overtrådt persondataloven. Også denne gang nedlægger anklagemyndigheden påstand om bøde.

Der er retsmøde i sagen 20. juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.