Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinde får ikke erstatning: Voldtægt blev anmeldt for sent

Højesteret tillægger ikke en kvindes forklaring om for sen voldtægtsanmeldelse nogen vægt i erstatningssag.

Arkivfoto: Højesteret tillægger ikke en kvindes forklaring om for sen voldtægtsanmeldelse nogen vægt i erstatningssag.
Arkivfoto: Højesteret tillægger ikke en kvindes forklaring om for sen voldtægtsanmeldelse nogen vægt i erstatningssag.

Ingen var på arbejde på politistationen i Buddinge natten til den 17. maj i 2008. Der var weekendlukket, og det er blandt grundene til, at en kvinde i midten af 40'erne ikke kan få erstatning i en voldtægtssag.

I hvert fald, hvis kvindens egen forklaring i sagen, skal stå til troende.

Men det skal den ikke. Onsdag har Højesteret sat punktum i sagen. Kvinden er ikke berettiget til erstatning, fordi sagen blev anmeldt til politiet for sent. Og hendes egen forklaring er blevet tilsidesat.

Ifølge loven skal en voldtægt anmeldes, senest tre døgn efter at den er blevet begået, hvis offeret skal have krav på erstatning fra Erstatningsnævnet. I 2008 var fristen ét døgn.

Kvinden blev overfaldet og voldtaget på Søborg Hovedgade. I anmeldelsen har hun beskrevet voldtægten som værende ganske brutal.

Under sagen har kvinden forklaret, at hun mandagen efter voldtægten - 19. maj 2008 - fortalte sin søn om voldtægten, og at sønnen ringede til politiet i Gladsaxe.

Han fik ifølge kvindens forklaring at vide, at sagen ikke hørte til i Gladsaxe, der hører under Københavns Vestegns Politi, men i stedet hos politiet i Gentofte, der hører under Nordsjællands Politi.

Flere gange blev kvinden ifølge sin forklaring sendt videre fra den ene politistation til den anden.

Men først 27. maj 2008 er sagen reelt blevet anmeldt. Det er i hvert fald først den dag, at der er oprettet en sag hos Nordsjællands Politi.

Ingen af de personlige eller telefoniske henvendelser, som har været forud for den dato, er registreret nogen steder. Man har i hvert fald ikke kunne finde det registreret, for selve sagen er nemlig blevet væk.

Højesteret vurderer, at der ikke er beviser for, at kvinden har talt med politiet før den 27. maj. Kvindens forklaringer bliver ikke tillagt nogen bevismæssig værdi, står der i højesteretsdommen.

Højesterets dom er på linje med dommene fra både by- og landsret.

Ingen har på noget tidspunkt været sigtet i voldtægtssagen, og politiet valgte allerede i november 2008 at indstille efterforskningen i sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.