Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kvinde er dukket op i sag om påsat brand i Frederikshavn

Tirsdag blev en mand sigtet for at have sat ild til et hus, hvor hans far sov. Nu er en kvinde også sigtet.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

En 22-årig kvinde er torsdag blevet varetægtsfængslet frem til 26. september i en sag om en brand, der blev påsat i Frederikshavn fredag aften i sidste uge.

Det oplyser anklager hos Nordjyllands Politi Thomas Klingenberg.

Allerede tirsdag blev en 34-årig mand sigtet for brandstiftelse efter den alvorligste paragraf og varetægtsfængslet i fire uger i surrogat. Han nægtede sig skyldig.

I huset på Ærøvej lå den 34-åriges far og sov. Den 65-årige far blev dog reddet ud af branden, da naboen slog alarm, og brandvæsenet ankom til stedet.

Ved torsdagens grundlovsforhør nægtede den 22-årige kvinde sig ligeledes skyldig i at have sat ild til huset. Hun er en bekendt af den 34-årige og erkender at have været på stedet, fortæller Thomas Klingenberg.

»Efter den forklaring, hun har givet i dag, er der begrundet mistanke om, at hun også har deltaget i det,« siger han.

Hendes forklaring er blevet afgivet for lukkede døre. Det er derfor ukendt for offentligheden, hvad hun har forklaret.

Sønnens forklaring blev dog afgivet for åbne døre, da politiet på daværende tidspunkt var overbevist om, at han havde handlet alene, fortæller anklageren.

»Han afgav en forklaring i tirsdags, hvor han nævnte nogle personer – blandt andet en kvinde.«

»Der havde vi en opfattelse af, at det var stemmer og hallucinationer, men det har vist sig, at der altså var nogen,« siger Thomas Klingenberg.

Ifølge anklageren forklarede sønnen ved grundlovsforhøret, at han hørte stemmer. Han tog nogle øl og to køkkenknive og forskansede sig i stuen, hvor han beredte sig på at forsvare sig mod overfald.

På et tidspunkt strøede han - ifølge sin egen forklaring - noget sort krudt på gulvet, som han antændte, da han mente, at der kom en hånd ind gennem vinduet.

Da ilden fik fat, prøvede han forgæves at få sin hund reddet ud, men den omkom i flammerne.

Politiets teknikere arbejder stadig på at undersøge huset for at slå fast, hvordan branden er opstået.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.