Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kurven over dårligere betalere er knækket

Antallet af danskere, som havner i registret over dårligere betalere, skrumpede sidste år. Det vidner ifølge forbrugerøkonom om, at danskernes privatøkonomi er blevet sundere.

Danskerne er blevet bedre til at få deres gæld ud af verden. Nye tal fra kreditoplysningsbureauet Experian viser ifølge Politiken, at kurven over antallet af dårlige betalere er knækket.

Antallet er ellers vokset konstant, siden finanskrisen brød ud. I 2007 var 185.000 danskere registreret som dårlige betalere, og det tal var vokset til 233.000 personer i 2013. Men i løbet af sidste år skrumpede antallet af dårlige betalere med 1.222 personer.

Direktør Frank Papsø, Experian, vurderer, at der er tale om et vendepunkt for danskernes økonomi.

»Vi vurderer, at udviklingen fortsætter. I hvert fald kan vi ikke få øje på noget, der skulle gøre, at det går den anden vej igen«, siger han til Politiken.

Udover at antallet af registrerede dårlige betalere er faldet, er en samlede gæld hos de dårlige betalere også faldet.

De dårlige betalere har i 2014 høvlet 108 millioner kroner af den samlede bunke gæld. Der er dog stadig gæld nok at høvle af på. Ifølge Politiken er den samlede gæld på knap 17 milliarder kroner.

Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen, Nordea, mener ligeledes, at de nye tal vidner om et vendepunkt for danskernes økonomi.

»Når jeg er overbevist om, at det her er en afgørende vending, er det fordi vi kan se tendensen på en række andre områder også: Vi kan se, at ledigheden har været faldende i hele 2014, og vi kan se at antallet af tvangsauktioner falder. Oven i det har vi selv igen i år spurgt danskerne, om de synes, de har styr på privatøkonomien. Og det har flere end tidligere,« siger Anne Lehmann Erichsen til Politiken.

Godt fem procent af danskerne er registreret som dårlige betalere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.