Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kunstner frifundet for racisme

Den aarhusianske kunstner og debattør Firoozeh Bazrafkan er blevet frifundet for at have forbrudt sig mod racismeparagraffen.

Det var ikke racisme, da 30-årige Firoozeh Bazrafkan sidste år i et blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside skrev, at »muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel«. Arkivfoto
Det var ikke racisme, da 30-årige Firoozeh Bazrafkan sidste år i et blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside skrev, at »muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel«. Arkivfoto

Det var ikke racisme, da 30-årige Firoozeh Bazrafkan sidste år i et blogindlæg på Jyllands-Postens hjemmeside skrev, at »muslimske mænd i meget stort omfang verden over både voldtager, mishandler og slår deres døtre ihjel«.

Det fik den 30-årige iranskfødte kunstner tirsdag Retten i Aarhus’ ord for.

- De mente ikke, at jeg havde til hensigt at forhåne en minoritet, og de mente, at det i stedet var for at få en debat i gang. Og begrundelsen var også, at jeg har iransk baggrud, så det er ikke bare noget, jeg fyrer af uden videre, siger Firoozeh Bazrafkan til P4 Østjylland.

Dommen betyder også, at staten betaler alle sagsomkostningerne og at Bazrafkan ikke skal betale den bøde på 8.000 kroner, som hun var stillet i udsigt af Østjyllands Politi.

Politiet mente, at blogindlægget var et brud på loven, men kunstneren selv har hele tiden holdt fast i, at det var et kunstværk og ment som en protest mod iransk lovgivning. Sagen får da heller ikke Firoozeh Bazrafkan til holde sine meninger for sig selv fremover.

- Jeg vil aldrig nogensinde pakke mine synspunkter ind i gavepapir. Jeg vil aldrig forskønne eller skjule noget, siger hun til P4 Østjylland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.