Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun i Læsø Kommune må man se langt efter en SF-kandidat

SF har kandidater klar i samtlige regioner og 97 ud af 98 kommuner, når der skal stemmes 21. november.

Pia Olsen Dyhr (SF) glæder sig over, at 44 procent af partiets kandidater ved det kommende kommunalvalg er kvinder.
Pia Olsen Dyhr (SF) glæder sig over, at 44 procent af partiets kandidater ved det kommende kommunalvalg er kvinder.

SF har sine kandidater klar til kommunal- og regionsvalget 21. november.

Partiet er repræsenteret i samtlige regioner og i 97 ud af 98 kommuner, oplyser SF.

»Jeg er glad for, at vores mange kandidater viser helt tydeligt, at SF er et folkeparti, som er klar til at tage ansvar i regionsråd og byråd i hele Danmark,« siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

807 SF'ere stiller op til kommunalvalget, mens 88 er stillet op i kampen om pladserne i de fem regionsråd.

Læsø Kommune er den eneste kommune, hvor man ikke kan stemme på en SF'er.

Ved det kommende valg er 44 procent af SF's kandidater kvinder. Ved kommunalvalget står en kvinde øverst på stemmesedlen i 40 ud af 97 kommuner. En kvinde står øverst i to ud af fem regioner.

Netop det glæder Pia Olsen Dyhr.

»Det er vigtigt, at vi kvinder tør stille os forrest og tage ansvar. Ikke kun her i Folketinget, men også lokalt.«

»Derfor er det dejligt, at mine kvindelige partifæller ikke alene stiller op til valg, men også viser klare ambitioner om at blive valgt og komme ind, hvor de kan gøre en forskel,« siger Pia Olsen Dyhr.

Værdig ældrepleje, gode skoler og daginstitutioner, stop for besparelser på sygehusene, fokus på samfundets svageste og miljøet er nøgleemnerne for SF.

»Jeg glæder mig enormt meget til at komme rundt i hele landet for at gå på gaden og møde danskerne sammen med vores kandidater,« siger Pia Olsen Dyhr.

Et af de største navne på SF's liste er tidligere formand og udenrigsminister Villy Søvndal, som gør comeback i dansk politik. Han stiller op til regionsrådsvalget i Region Syddanmark.

I oktober 2013 blev Søvndal ramt af en blodprop i hjertet. 11. december 2013 meddelte Søvndal, at han på grund af sit helbred ville trække sig som udenrigsminister og medlem af Folketinget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.