Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kun halvdelen føler sig klædt på til at vælge uddannelse

Der bliver ikke arbejdet nok med at afklare de unges studievalg i gymnasiet, mener organisationer.

København. Næsten halvdelen af unge, der skal vælge uddannelse, eller som har gjort det inden for de seneste to år, føler ikke, at de har været godt nok klædt på til at træffe deres valg.

Det viser en ny Epinionmåling for Uddannelses- og Forskningsministeriet, skriver Metroxpress.

Ifølge områdechef for ungdomsuddannelse Camilla Hutters fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) kan den store usikkerhed skyldes, at der ikke bliver arbejdet nok med at afklare de unges valg af uddannelse, mens de stadig går i gymnasiet.

- Det gælder både i forhold til det, de selv kan, men også i forhold til, hvilke muligheder de har. Vores undersøgelser tyder på, at det er vigtigt, at de unge får nogle praktiske erfaringer med job og uddannelser, og at det bliver en del af undervisningen.

- Sådan får eleverne en større forståelse for fremtidige karrieremuligheder i løbet af gymnasiet, siger områdechefen til Metroxpress.

Samme opfattelse har formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Martin Thing.

- Vi går ind for, at der skal være bedre studievejledning i gymnasiet. Som det ser ud nu, er vejledningen ofte begrænset til, at der kommer nogle ud og holder et oplæg i en time en gang om året, og så skal man selv opsøge studievejlederen, hvis man vil have yderligere hjælp, siger Martin Thing til Metroxpress.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.