Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kulden vender tilbage i februar

Vinteren ikke overstået endnu, forudser meteorologerne, der forventer en køligere februar end normalt.

Mildt vejr og varmegrader har afløst kulde og bidende frost.

Men man skal ikke lægge de lange uldne underbukser for langt væk, for kulden vender tilbage, når vi træder ind i februar.

- I denne uge er vejret blevet »normaliseret« med lavtryk, der drøner ind fra vest i en lind strøm. Men lavtryksbanen rykker mod syd, og det betyder, at vi fra i næste uge igen vil få vind fra det østlige hjørne. Det betyder kulde fra Rusland, men også mere sol og mindre blæst, siger meteorolog Flemming Praëm-Larsen, Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Så vinteren er absolut ikke forbi. Tværtimod forventer meteorologerne en køligere februar end normalt.

- Vi venter temperaturer for februar under normalen, som er 1,2 grader, siger Flemming Praëm-Larsen, der dog ikke tør gætte på, hvor meget under normalen, temperaturen kommer til at ligge på.

Han baserer blandt andet sin forudsigelse på, at den såkaldte nordatlantiske oscillation (NAO) - forskellen på lufttryk mellem Azorerne og Island - er på vej ind i sin negative fase, og det betyder erfaringsmæssigt, at kulde sendes mod Danmark.

Januar tyder også på at blive en måned med lidt lavere gennemsnitstemperaturer end normalen, der fra 2001-2010 har været omkring en enkelt grads varme.

For Københavns-området var gennemsnitstemperaturen i januar minus 0,7 grader.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.