Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kuldechok og 10 centimeter sne

Har du endnu ikke fundet den helt tykke vinterjakke frem, så er det på tide at gå i gemmerne. Vinteren er nemlig på vej - og på torsdag bliver det rigtig koldt.

Mens vi indtil nu har været forskånet for den rigtige kulde, så går den snart ikke længere. Tirsdag og onsdag slipper vi med kedeligt gråvejr og tilforladelige temperaturer på 5-8 grader, men på torsdag kommer vinteren for alvor.

- Når vi kommer til torsdag, så tiltager nordvinden, og så falder temperaturen, og så bliver det simpelthen hundekoldt, siger TV 2-vejrets meteorolog Mikael Jarnvig og tilføjer, at det bliver så koldt, at det vil føles som minus ti grader.

- Temperaturen kommer til at ligge på omkring to grader, men det vil blæse så meget, at det kommer til at føles som om, at det er minus ti, siger Mikael Jarnvig, der fortæller, at det er denne sæsons første rigtige vintervejr, der er på vej.

- Det er det første rigtige vintervejr, hvor udbredt nattefrost og dagstemperaturer går lige under frysepunktet, og hvor der kommer snebyger mange steder, og hvor vi får en frisk vind, som skærer igennem marv og ben, siger meteorologen, der derfor råder til, at man husker både hue og vanter på torsdag.

Men det ikke kun kulden, som vi skal forberede os på - vi må også forberede os på snevejret. For sne vil der også komme fra på torsdag.

- Der vil komme snebyger, men det er svært at sige, hvor meget sne der kommer. Nogle steder kommer der ikke noget, mens der andre steder vil falde ti centimeter. Og det kan også komme på forskellige dage, siger Mikael Jarnvig.

Sneen vil ifølge meteorologen hovedsageligt falde i Østjylland, på Nordfyn, på Bornholm, i Nordsjælland og på Lolland-Falster.

Det kolde vintervejr vil i hvert fald vare ugen ud, oplyser Mikael Jarnvig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.