Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ks grønne krav får lunken modtagelse i rød blok

Det Konservative Folkepartis grønne krav til regeringen modtages ikke med stor jubel af oppositionen, der dog er klar til aftale uden om regeringen.

Formand for de konservative, Søren Pape Poulsen, kræver, at der skal sættes flere penge af til miljøvenlige tiltag. 
Formand for de konservative, Søren Pape Poulsen, kræver, at der skal sættes flere penge af til miljøvenlige tiltag. 

Der er lutter åbne døre for Det Konservative Folkeparti hos oppositionen, hvis partiet vil lande en grøn aftale uden om blå blok. Men ellers er begejstringen over de Konservatives krav om miljøvenlige tiltag til at overse.

»Der er desværre tale om alt for små skridt i den rigtige retning,« siger Socialdemokraternes miljøordfører, Simon Kollerup.

I gårsdagens Berlingske krævede den konservative formand, Søren Pape Poulsen, at der sættes flere penge af til miljøvenlige tiltag med den kommende naturpakke, som regeringen skal forhandle på plads efter påske. Det skal ske som kompensation for landbrugspakken, der, som tidligere beskrevet i Berlingske, vil indebære en større udledning af kvælstof til vandmiljøet, end regeringen ellers tidligere har lovet. Ifølge K-formanden skal kravene være imødekommet inden 14 dage, ellers vil partiet selv fremsætte sit forslag i Folketinget.

Både Socialdemokraterne og de Radikale er positivt indstillede over for en aftale uden om regeringen. »Vi vil stemme for alt, der kan løfte den grønne overligger,« siger de Radikales miljøordfører og tidligere miljøminister, Ida Auken.

De Konservative foreslår konkret, at landmænd får betaling for at plante efterafgrøder og etablere flere minivådområder, som vil forhindre kvælstof i at sive ud i vandmiljøet.

»Men det er desværre ikke noget, der for alvor rykker ved ubalancen efter landbrugspakken. Vi er kede af, at de Konservative ikke vil gå endnu længere og forhindre, at 30 års miljøindsats sættes på spil,« siger Ida Auken, mens Simon Kollerup fra Socialdemokraterne siger:

»Konservative har gjort det her til en stor sag og været med til at vælte en minister på denne konto. Hvis det nu viser sig, at deres grønne samvittighed kan ligge på så lille et sted, er det da lidt af et antiklimaks.«

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) erklærede sig i går til Ritzau åben for forhandlinger med K:

»Alle forslag er velkomne, og hvis de også har brug for at høre det på et møde i ministeriet, er de velkomne.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.