Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Krysantemumbomber dukker fortsat op i flere byer

Efter at krysantemumbomber nytårsaften var skyld i tre dødsfald, bliver det ulovlige, farlige fyrværkeri ved med at dukke op. Søndag har en sti i Aalborg været afspærret efter endnu et fund af en krysantemumbombe.

Efterladte krysantemumbomber er de seneste dage dukket op på en strand i Hals, på en genbrugsstation i Herning og senest på en sti i Blegdalsparken i Aalborg-bydelen Hasseris, hvor Nordjyllands Politi ved middagstid måtte afspærre nogle hundrede meter af stien for at få bomben fjernet.

»På begæring fra EOD (ammunitionsryddere, red.) kom der nogle hjemmeværnsfolk og hjalp os med at fjerne den,« fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Henrik Beck til Berlingske Nyhedsbureau.

Han tilføjer, at bomberyddere de seneste dage har haft overordentligt travlt med at rykke ud til alle de farlige bomber. Ifølge TV2 er der fundet over 400 krysantemumbomber over hele landet siden nytårsaften. Her kostede det farlige fyrværkeri i to forskellige ulykker tre mænd livet, mens to kom alvorligt til skade.

Politiet kan ikke udelukke, at der de kommende dage vil blive ved med at dukke krysantemumbomber frem.

»Hvis man finder sådan en, skal man først gå langt væk og så ringe til politiet. Så vil vi få nogen til at komme og tage sig af den, for de bomber er så farlige, at vi ikke selv tør at håndtere dem,« siger Henrik Beck.

De mange farlige krysantemumbomber i det fri fik lørdag Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup (DF) til at opfordre politiet til at give frit lejde for indlevering af farligt fyrværkeri, men det er blevet afvist af både Socialdemokraterne og politiet selv.

Hvis man er i besiddelse af krysantemumbomber eller andet ulovligt fyrværkeri, lyder opfordringen fra Henrik Beck:

»Man skal tage det som en mand og ringe til os og fortælle, hvad man er i besiddelse af, og så får vi nogen til at komme og tage sig af det. Man skal ikke bare efterlade dem rundt omkring, hvor de kan være til fare for andre.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.