Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kronprinsfamilien besøger forfædre fra fjern fortid

Kronprins Frederik og familien har besøgt Kongernes Jelling, da Kongeskibet Dannebrog lagde til i Vejle.

Kronprins Frederik og familien har besøgt Kongernes Jelling, da Kongeskibet Dannebrog lagde til i Vejle.
Kronprins Frederik og familien har besøgt Kongernes Jelling, da Kongeskibet Dannebrog lagde til i Vejle.

København. Hen over sommeren giver mange danskere sig tid til at få besøgt mormor eller bedstefar, og nogle er så heldige, at de kan komme til kaffe hos deres oldeforældre.

Men kronprinsfamilien har været på visit ved langt ældre »familiemedlemmer«.

Onsdag lagde Kongeskibet Dannebrog med kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn således til ved Vejle, fremgår det af det danske kongehus' officielle Facebookside.

Turen gik til oplevelsescenteret Kongernes Jelling, hvor Harald Blåtand, den danske konge - og altså en ældgammel royal forgænger - rejste den store runesten i Jelling til ære for sine forældre, Gorm den Gamle og Thyra Danebod.

Stenen blev rejst i år 965, så der skal altså mange gange "tip" foran det "oldefar", der forbinder den gamle Gorm og vores friske kronprins, der en dag bliver regent i Danmark.

Gorm den gamle og kronprins Frederik er dog ikke i lige linje i familie med hinanden, da den danske kongeslægt - siden Gorms tid - er blevet brudt nogle gange med første den oldenborgske kongeslægt og nu den glücksborgske kongeslægt.

På billederne, som der er lagt op på kongehusets hjemmeside, ses de royale poder, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine også, mens de morer sig kongeligt på oplevelsescenteret.

Se billederne her

/ritzau/FOKUS

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.